به راستی چه چیزی یک “طراح بزرگ” را از میان جمعی از “طراحان خوب و متوسط” موجود در بازار متمایز می‌کند؟ یک پروژه طراحی UX تنها شامل اسکچ های ساده سیاه و سفید نمی شود و پیچیدگی و چالش‌های بسیاری در مراحل مختلف فرآیند طراحی وجود دارد. این چالش ها تنها در صورتی قابل حل هستند که یک طراح مهارت های نرم (soft skills) خاصی برای پشتیبانی از دانش فنی خود داشته باشد. خبر خوب برای شما این است که بسیاری از این مهارت ها را می توانید با استفاده از تمرین و انگیزه های فردی توسعه و پرورش دهید.

 در اینجا من به ۱۰ مهارت برتر نرم اشاره می کنم که یک طراح UX باید در جهت بدست آوردن و توسعه آنها تلاش کند.

  1. مهارت‌های ارتباطی عالی

شغل یک طراح، برخلاف یک هنرمند، فقط بازنمایی ایده های شخصی یا نمایش دادن ایده های مربوط به طراحی نیست. یک طراح تجربه کاربری به محض انجام طراحی اولیه نمی تواند به کار خود ادامه بدهد و پس از پایان کار طراحی بدون برقرار کردن هیچ گونه ارتباطی مابین مراحل کار، پرونده های طراحی را برای کارفرما ارسال کند.

به عنوان یک طراح UX از ابتدا پروژه باید به بعضی از وظایف توجه داشته باشید:

  • سوالات مرتبط بپرسید تا طراحی را بهتر درک کنید.
  • در هنگام انجام تحقیقات کاربری با کاربران ارتباط برقرار کنید.
  • برای اجرای موفقیت آمیز پروژه، با سایر بخش ها مانند تیم توسعه دهندگان و مدیران محصول هماهنگ شوید.
  • ایده‌های طراحی خود را به طور واضح ارائه دهید.
  • برای درک نقاطی که کاربران هنگام استفاده از محصول با مشکل روبرو می شوند، تست ‌های مربوط به کاربران را انجام دهید.

اگر انتظار دارید که برای خود یک شغل کارمندی و پشت میزی پیدا کنید، این کار به ارتباطات زیادی نیاز ندارد. اما اگر تصمیم دارید که به یک طراح تجربه کاربری موفق تبدیل شوید باید با همه افراد تیم همکاری و تعامل نزدیکی برقرار کنید.

 

  1. اشتیاق و علاقه برای کسب برتری

” سه پاسخ برای یک بخش از طراحی وجود دارد : بله، نه، و WOW! (فریاد خوشحالی و شادی)

 !!WOW  تنها هدفی است که ما برای آن طراحی می کنیم.”

میلتون گلیزر |  Milton Glaser

رسیدن به آن لحظه که کاربر بگوید ” !!WOW  ” زمان و تلاش زیادی را می طلبد. اشتیاق فطری برای حل مشکلات یک امتیاز بزرگ در زمینه طراحی تجربه کاربری محسوب می شود. شما باید فردی باشید که فکر می‌کند طراحی می‌تواند دنیا را تغییر دهد. تنها این سطح از شور و اشتیاق می تواند به شما کمک کند تا  با چرخه های بی پایان ایجاد و تست طراحی محصول همراه باشید.

یک طراح UX راه‌حل‌های متعددی را برای رسیدن به “طراحی موفق” آزمایش خواهد کرد – به عنوان مثال – طراحی یک صفحه فرود به نحوی که به شما امکان تبدیل یا فروش بالایی را می دهد. این موضوع ما را به مهارت نرم بعدی یعنی صبر هدایت می کند.

 

  1. صبر و بردباری

صبر یک فضیلت در هر زمینه‌ است، اما در طراحی، حتی بیشتر!

انجام تست های چند کاربره، دست زدن و تغییر محصول، برقراری ارتباط مداوم با تیم های دیگر، و انتظار بازخورد از سمت کاربران تا زمانی که شما یک راه حل عالی ارائه دهید،…  برای همه این موارد به یک صبر فوق العاده نیاز دارید.

همیشه در مورد روش هایی برای بهتر کردن محصول فکر کنید. و این کار مستلزم تحلیل پیوسته نتایج آزمون ها و حفظ ذهنی باز در مورد این واقعیت است که چیزی به عنوان “محصول کامل” وجود ندارد. حتی بهترین محصولات موجود در بازار باید به طور مکرر اصلاح شوند تا بتوانند بهتر و مرتبط با زمان تغییر شکل بدهند.

 

  1. حس کنجکاوی و داشتن ذهنی پرسشگر

زمینه تجربه کاربری همواره در حال تحول است. مفاهیم  و ایده‌های جدید همیشه به بازار ارائه می شوند. برای حفظ این تغییرات و گنجاندن آن‌ها در فرآیند طراحی، باید حس کنجکاوی، و اشتیاق برای ادامه یادگیری را در خود  ایجاد کنید.

تنها یک ذهن کنجکاو می‌تواند به طور مداوم سوالات کاربردی و روشن را از سهامداران بپرسد و با استفاده از آن‌ها به روشی عمیق‌تر با کاربران درگیر شود تا مشکلات مختلفی که در طراحی محصول ایجاد می‌شوند را درک کند.

 

  1. عضوی از تیم بودن

طراحی محصول هرگز نمی‌تواند نمایشی یک نفره باشد!

این شامل همکاری بین سهامداران متعدد، طراحان، توسعه دهندگان، صاحبان محصولات، تیم بازاریابی و کاربران است. شما باید با هر یک از این بخش ها در نقاط مختلف فرآیند طراحی درگیر شوید.

برای این کار باید فردی باشید که در مباحثات به صورت محترمانه و خردمندانه با تیم‌های مختلف شرکت می‌کند. آیا باید محصول خود را به شیوه‌ای خاصی پیاده سازی کنید؟ پس نیاز دارید تا با توسعه دهنده محصول صحبت کنید. آیا به بازخورد در مورد این که محصول شما چگونه زندگی را برای مصرف کنندگان شما آسان‌تر می‌کند، نیاز دارد؟ کاربران خود را از طریق تست های کاربری (مانند تست کاربردپذیری) درگیر کنید. این بحث ها بطور روزانه و در طی مراحل طراحی اتفاق می افتد و طراح برای ادامه کار نیاز به همکاری با اعضای هر تیم دارد.

 

  1. انعطاف‌پذیری

یک طراح بزرگ UX کسی است که می‌تواند با زمان‌های تغییر سازگار شود. این تغییر شامل حفظ روندهای فناوری در حال تکامل، ابزارهای طراحی جدید، تغییر رفتار کاربر و تکرار فرایندهای محصول براساس آنالیز داده‌های کاربران است.

هر پروژه طراحی چالش های جدیدی را با خود به همراه می آورد. هیچ دو فرایند طراحی هرگز نمی توانند یکسان و مشابه باشند. صنعتي كه محصول در آن مستقر است، دموگرافيك كاربر، علايق، نيازها، خواسته ها و مشکلات کاربر همه عوامل موثر بر فرآيند طراحي هستند. یک طراح UX باید به اندازه کافی انعطاف‌پذیر باشد تا با این تغییرات سازگار شود.

 

  1. ذهنیت باز

آنچه یک طراح UX را از یک بازاریاب یا یک هنرمند متمایز می کند این است که نمی توان آنها را به دسته بندی افراد چپ مغز یا راست مغز اضافه کرد. این دسته بندی برای یک طراح تجربه کاربری باید ترکیبی از هر دو باشد – خلاقیت همراه با عقلانیت.

برخلاف یک هنرمند، یک طراح نمی تواند در مورد تحقیقات کاربری و به تنهایی فکر کند یا برخلاف یک بازاریاب – طراح نمی تواند فقط بر اساس اعداد تصمیم بگیرد. باید یک میانه وجود داشته باشد – موضوعی که شامل ابهامات زیادی است.

این امر به این دلیل است که UX ، به صورت کلی در مورد طراحی انسان محور است – و طراحی برای انسان نمی تواند رویکردی باشد که بتوان از قبل همه چیزش را پیش بینی کرد. این امر نیاز به داشتن ذهنی آگاه دارد تا ایده ها و دیدگاه های جدید را امتحان کنید.

 

  1. با قاطعیت صحبت کردن

این مهارت برای بیشتر نقش های رهبری ضروری است. قاطعیت و ایستادگی در برابر تصمیم های خودتان چیزی است که همه از آن می توانند سود ببرند. با توجه به نوع کار طراحان UX، قاطعیت، بیشتر به دلیل تعداد افراد زیاد که با آنها سروکار دارید اهمیت پیدا می کند. صاحبان محصولات، تیم‌های توسعه، بازاریابان و غیره. برای درک این موضوع تنها میزان بازخورد و ایده هایی که به شما داده می‌شود را در نظر بگیرید.

پرسنا UX مانند طرفداران گروهی از کاربران و نیازهای آنها است. برای اینکه یک محصول عالی طراحی شود، حرف های یک طراح باید شنیده شود. و برای شنیده شدن، باید یک صدای قاطع داشته باشید.

 

  1. تواضع و فروتنی

تواضع و فروتنی یک ویژگی بسیار مهم برای طراحان UX می‌باشد که معمولا نادیده گرفته می شود. اینکه شما عاشق محصولی که طراحی کرده‌اید بشوید بسیار آسان است. همیشه از انتقاد استقبال نمی‌شود. استقبال از انتقاد همیشه آسان نیست. در چنین مواردی، داشتن فروتنی مهم است.

مهم است که یک طراح در طول آزمایشات کاربری بیش از حد به کاربران فشار وارد نکند و دقت کند که هر انسانی حد توان تحمل مشخصی دارد. تواضع باعث می شود تا کاربران بتوانند راحت تر برای بررسی و اشاره به مناطق مشکل ساز در طراحی محصول با شما همراهی کنند. و این نکته در بهبود محصول شما بسیار حیاتی است.

 

  1. همدلی

در دنیای امروز، زمانی که تمرکز از بهره هوشی (IQ) به سمت بهره عاطفی (EQ) محصولات دیجیتال در حال تغییر است، همدلی به یک مهارت کلیدی برای هر طراح UX تبدیل شده است، و حتی در لیست مهارت‌های فنی نیز وجود دارد.

برای ایجاد محصولی که زندگی کاربر شما را آسان تر کند، ابتدا باید خود را در جایگاه کاربران بگذارید و مانند آنها فکر کنید و احساس کنید. به بیان ساده تر، همدلی به یک طراح اجازه می دهد تا کاربران هدف را بهتر درک کند. و این اساسی است که فرآیند طراحی شما باید بر پایه آن بنا شود.

در ادامه به مهارتی اشاره می کنیم که مورد علاقه شخصی خودم است:

 

  1. داستان‌سرایی

“هر طراحی عالی با یک داستان آغاز می شود.” – لوریندا مامو

تجربیات عالی تجربه کاربری، داستان های عالی را بیان می کنند. این یک بخش اساسی در فرایند طراحی است – به خصوص در مرحله ای که شما در حال ایجاد پرسنا (persona) کاربر هستید. هر چقدر جزئیات بیشتر این شخصیت‌ها و داستان‌ های پشت آن‌ها مفصل‌تر باشند، بهتر است. روایت های تفصیلی، دیدگاه مورد نیاز بشر را برای یک زمینه فناوری در حال توسعه فراهم می‌ کنند.

داستان‌ها به مستندسازی نیازها، انگیزه‌ها و مشکلات کلیدی طراحی و یا شناسایی نقص های بالقوه موجود در  طراحی کمک کرده و شما را برای طراحی یک راه حل که کاربران را در مرکز مراحل طراحی قرار می دهد، تجهیز می‌کنند.

 


 

نتیجه‌گیری

نکته کلیدی که در مورد یک طراح UX وجود دارد، درباره این نیست که شما چقدر در استفاده از نرم افزارهایی مانند Adobe XD، balsamic یا Sketch ماهرت دارید. موضوع مهم این است که چطور با سهامداران مختلف (مسئولین کسب و کار) تعامل برقرار می کنید، چطور درگیر ایده‌ها و مفاهیم جدید می شوید، چطور نسبت به بازخوردهایی که دریافت می کنید واکنش نشان می‌دهید و اینکه چه مقدار از تعاملات یک انسان را می‌توانید به فرآیند تکنیکی طراحی محصولی که بر روی آن کار می کنید اضافه کنید.

این ویژگی‌ها برای تعریف موقعیت برتر شما به عنوان مدیر پروژه های تجربه کاربری، در میان بسیاری از طراحان فعال در بازار مفید خواهند بود.

به عنوان یک طراح ux شما با چه مهارت‌ های نرم دیگری آشنایی دارید که به رشد شما کمک می کنند و برای شما مفید بوده‌اند؟ لطفا با ثبت نظر خود در بخش نظرات ما را در بهبود کیفیت این مقاله یاری کنید 🙂

منبع : https://uxdesign.cc/top-10-soft-skills-thatll-help-you-become-a-ux-leader

 

سامان وحدت

نویسنده سامان وحدت

سامان وحدت هستم در زمینه طراحی و توسعه سیستم های نرم افزاری فعالیت می کنم . اعتقاد دارم که در فرصت کوتاه زندگی باید آموخت ، آموزش داد و برای بهبود زندگی خودمون و دیگران تلاش کرد . خلاقیت مهمترین چیز برای پیشرفت هست . نگرش و تفکر سیستمی در تمام وجه های زندگی رو به عنوان یک اصل قبول دارم . و همیشه باور دارم که باید خوب تمام بشیم و به گفته دکتر فرهنگ خوبی ها رو زندگی کنیم .

نوشته های بیشتر از سامان وحدت

نظرتان را بگویید