ماموریت من در ارائه این ۳۱ درس این است که ، طراحان (یا طراحان مشتاق) بیشتری در طراحی تجربه کاربری شروع به کار کنند. بهترین مکان برای شروع یادگیری هر چیز از ابتدای آن است.

@JoelMarsh


افراد مختلف بنا بر دلایل مختلف از سایت یا اپلیکیشن استفاده می کنند. اگر طراحی خود را بر اساس رفتار اشتباه انجام دهید، نتیجه ای که می خواهید را بدست نمی آورید. در این درس درمورد Browsing (مرور)، Searching (جستجو) و  Discovery (کشف ) صحبت خواهیم کرد. این کلمات در جهان واقعی طیف وسیعی از معانی را در بر دارد اما هدف ما در این درس به شرح زیر است:

Browsing (مرور) زمانی است که شما تنها برای ایده گرفتن برای یک اتاق، وارد سایت دکوراسیون می شوید و با مدلهای مختلف رو برو می شوید.

Searching (جستجو) زمانی است که شما وارد سایت دکوراسیون می شوید و به دنبال مبلی متناسب با آپارتمان کوچک خود هستید.

Discovery ( و اکتشاف) زمانیست که شما مبلی که به دنبالش بودید را پیدا کرده و انتخاب هوشمندانه ای هم داشتید و درست چیزی را پیدا کردید که مطابق نیاز شماست.

Browsing:

اگر در حال دیدن فروشگاه آنلاینی هستید تنها به دلیل اینکه به نظر می رسد اجناس زیبایی داشته باشد یا شما به دنبال مد روز هستید، به این امید که روز خود را با خرید یک کیف ۲۰۰۰ دلاری به پایان برسانید، شما در حال مرور کردن هستید.

یک کاربر در مرورگر، به سرعت تصاویر محصولات را نگاه می کند. شروع به نگاه کردن تک تک تصاویر از بالا سمت چپ (م: برای انگلیسی زبانان) می کند و از تعدادی از آنها به سرعت رد می شود. اینجا تصاویری که برایش جذاب باشد، توجهش را جلب کرده و حتی منجر به کلیک کردن هم می شود.

برای طراحی برای کاربرانی که با مرورگر کار می کنند لازم است:

اسکن آسان صفحه و بصری بودن محتوا حفظ شود، صفحات را از اطلاعات پر نکنید، بر جنبه ای از محصول تمرکز کنید که بار عاطفی برای کاربر دارد. به تصاویر توجه کنید، از برچسب هایی با محتوای شفاف استفاده کنید. برای نام برند هم از تصاویر واضح استفاده کنید. اگر همه این کارها را انجام می دهید جزئیات بیشتری را به متن اضافه کنید(یا حتی از دست نوشته) استفاده کنید و … .

Searching:

جستجو کردن وقتی است که فردی به دنبال چیزیست که در ذهن دارد، ممکن است عملکرد آنرا با مرور کردن مشابه در نظر بگیرید. اما مطالعات حرکت چشمی نشان می دهند تفاوت زیادی بین این دو وجود دارد.

یک کاربر جستجوگر تعداد زیادی از تصاویر یا محصولات را نادیده می گیرد. اینجاست که سازماندهی طرح شما به آنها کمک می کند تا منظم تر به سمت چیزی که می خواهند حرکت کنند. آنها فقط یک چیز می خواهند: اینکه چیزی را از دست ندهند.

مثلا تصاویر در پینترست خلاف این عمل می کنند چرا که تصاویر تصادفی و بعضا پیشنهادی است اما فیلتر کردن این امکان را داده تا کاربران را به هدفشان برساند.

طراحی برای کاربران جستجوگر لازمست:

بر ویژگی ها تمرکز کنید، اگر کاربری به دنبال عروس روسی مو قهوه ای چشم آبی می گردد، روی همه عکس هایی که این ویژگی را دارند توقف می کند و در عوض از عکسهایی که رنگ موی بلوند دارند عبور می کند.

ویژگی هایی را که برای کاربران مهم و بحرانی هستند را پررنگ کنید نه چیز دیگری را. از استفاده از ایده هایی که اطلاعات را مبهم نشان می دهد جلوگیری کنید. توجه کنید محل نمایش اطلاعات محصول، گالری هنری نیست!!

وقتی کاربران به اطلاعاتی می رسند که به دنبالش بودند، آنها برای اطلاعات بیشتر کلیک کرده یا اقدام به خرید می کنند. نام، عکس و نظر سایرین در مورد عروس روسی، از جمله اطلاعاتی است که کاربر به دنبال آن است اما سایز کفش آن عروس، اطلاعاتی نیست که کاربر به دنبالش باشد.

Discovery:

فرض کنید کاربران کلکسیونی از عکاسی هایی از عتیقه پیدا کرده اند، با اینکه شما انتظار دارید آنرا بخرند، این کار را نمی کنند، اما به راستی اکتشاف چگونه صورت می گیرد؟

آنچه که از نظر شما اکتشاف است، با آنچه که در عمل مردم آنرا کشف کردن می نامند، متفاوت است. به دنیای تجربه کاربری خوش آمدید:

شما ممکن است دو اشتباه رایج را انجام دهید:

  • ممکن است آنرا در منوی اصلی قرار دهید یا بعنوان بنر در صفحه اول سایت استفاده کنید.
  • انتظار دارید اطلاعات اولین بار توسط کاربران وفادار سایتتان، پیدا شوند چرا که وقت بیشتری را صرف طراحی برای آنها می کنید.

هر دو مورد بالا اشتباه است.

  • کاربران تنها زمانی روی منو کلیک می کنند که دنبال آن اطلاعات باشند. ساده است، هیچ کسی با منو وارد فاز اکتشاف نمی شود. اضافه کردن بنر هم کمکی نمی کند چرا که بنرها هیچ گاه کار نمی کنند. آیا تا بحال از اینترنت استفاده نکرده اید؟ چرا مردم ناگهان درمورد آگهی ها هیجان زده می شوند؟
  • کاربر باتجربه تر، کمتر به دنبال کشف چیزهای جدیدتر است، در دنیای واقعی تنها مبتدیان هستند که سایت یا اپلیکیشن را کاوش می کنند تا با آنچه که می توانند انجام دهند، آشنا شوند. کاربران با تجربه تر می دانند آنچه که می خواهند چیست و چگونه آنرا بدست آورند. پس چرا آنها اکتشاف می کنند؟

اگر چیزی را دوست داشته باشید، می خواهید عاشقش باشید…

بجای تاکید بر اینکه کاربران چیزهای جدید را پیداکنند، اجازه دهید آنچه را که قبلا به دنبالش هستند پیدا کنند و چیزهای جدید را به آن مرتبط کنید. اینگونه آنها می توانند کشف کنند. ممکن است این احساس بوجود آید که شما آنرا پنهان کرده اید اما به این صورت شما احتمال دیده شدن آنرا برای افرادی که باید ببینند زیاد کرده اید.

در سایتی مانند Reddit  کاربران بیشتر بخاطر دیدن محتوایی که بیشترین رای را گرفته می آیند نه مطالب جدید. اما اگر کسی به همان مطالب هم رای ندهند، به عنوان مطلب برتر شناخته نمی شود. بنابراین Reddit چندین دسته دیگر را هم در نظر گرفته با دسته بندی هایی که شما دوست دارید. آنرا بالای صفحه قرار داده و قابل مشاهده کرده به این صورت این مطالب هم در رای گیری شرکت می کنند و این چرخه همچنان ادامه دارد.

هر چه بیشتر کاربران خود را بشناسید، طراحی را بر اساس نیاز آنها انجام می دهید. تحقیقات خود را انجام دهید.

در درس بعدی اولین مرحله طرح بندی صفحه را انجام خواهیم داد: چارچوب صفحه- ناوبری و فوتر.

لینک کوتاه مطلب : https://uxbook.org/fpSyc

منبع : http://thehipperelement.com


در uxbook تصمیم گرفتیم سری مقالات وب سایت thehipperelement.com را که ۳۱ مقاله می باشد، ترجمه و بر روی وب سایت قرار بدهیم. این مقالات طبق گفته آقای جویل مارش نقطه اصلی و انگیزه او برای شروع نوشتن و ارائه کتاب “طراحی تجربه کاربری برای مبتدیان” بوده است. تمام این ۳۱ درس بخش های کوچکی از کتاب اصلی هستند. نسخه کاملEBook  کتاب طراحی تجربه کاربری برای مبتدیان را از طریق وب سایت uxbook می توانید تهیه کنید.

طراحی تجربه کاربری برای مبتدیان

فاطمه مسیبی

نویسنده فاطمه مسیبی

من ارشد آی تی دارم و در زمینه طراحی تجربه کاربری کار می کنم. مبحث ux رو خیلی دوست دارم . معتقدم توجه به کاربر مهمترین بخش هر کسب و کاره و موفقیت یا شکست هر پروژه دست کاربران اون حوزه هست. چون علاقه به مباحث روانشناسی در کنار تکنولوژی دارم، این رشته رو انتخاب کردم.

نوشته های بیشتر از فاطمه مسیبی

پیوستن به بحث و گفتگو 2 نظر

نظرتان را بگویید